BATTLEZONE COMMUNITY FORUMS

Battlezone I & II Download, Gaming & Development
It is currently November 22nd, 2017, 5:13 am

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: July 6th, 2016, 11:24 am 
User avatar
Offline

Joined: July 6th, 2016, 3:38 am
Posts: 12
I have just recently restarted putting bz2 on my computers

I upgraded them to patch 1.3.6.4 beta

but the only real problem is the constructors (isdf and scion) wont upgrade buildings

the problem has spread to my forgotten enemies mod

any info would be most appreciated


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 6th, 2016, 4:47 pm 
User avatar
Offline

Joined: October 19th, 2005, 9:09 am
Posts: 138
Use the newest patch:

http://matesfamily.org/bz2/BZ2_v1.3.7.1_PublicBeta.exe-b131.zip


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 12th, 2016, 11:20 am 
User avatar
Offline

Joined: July 6th, 2016, 3:38 am
Posts: 12
Do you have a non virus version of that file ...my virus scanner says trojan


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 12th, 2016, 12:29 pm 
User avatar
Moderator
Offline

Joined: November 28th, 2010, 4:03 am
Posts: 1985
Location: Stafford, UK
That version is clear, your antivirus is flagging it as a false positive. I uploaded it for analysis on virustotal, the results of which are here.

For the absolute latest you'll also want this: http://www.matesfamily.org/bz2/b131p.zip [virustotal]

_________________
Image
The Battlezone Wiki needs your help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 12th, 2016, 9:56 pm 
User avatar
Offline

Joined: July 6th, 2016, 3:38 am
Posts: 12
which file was that scan for

also I downloaded the zip you provided is that 1.3.7.1 also

also it doesn't have an installer so do I just copy it into bz2

thanx for all the support guys I really appreciate the fast and accurate responses


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 12th, 2016, 10:49 pm 
User avatar
Offline

Joined: October 19th, 2005, 9:09 am
Posts: 138
The scan is for the link i posted.

You need to run the installer first, before unzipping the second zip link posted.


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 13th, 2016, 1:37 am 
User avatar
Moderator
Offline

Joined: November 28th, 2010, 4:03 am
Posts: 1985
Location: Stafford, UK
To install BZ2 legally, you must have a CD.

Both files have scans attached. The analyses indicate which file they are for in their header.

You need both files. The first zip is the 1.3.7.1b131 patch. This installs over an unpatched BZ2 installation. The second zip is the 1.3.7.1b131p patch. This installs over the aforementioned.

_________________
Image
The Battlezone Wiki needs your help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 13th, 2016, 1:52 am 
User avatar
Offline

Joined: July 6th, 2016, 3:38 am
Posts: 12
I already have the cd I was one of the first to buy it

but I already patched my current game to 1.3.6.5 do I have to delete the game?

also the anti virus is still flagging it as adware/multiplug.gen4

I sent a message to the guy whole is admin of the site the patch comes from about it I hope he gets back to me soon too


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 13th, 2016, 2:15 am 
User avatar
Moderator
Offline

Joined: November 28th, 2010, 4:03 am
Posts: 1985
Location: Stafford, UK
1.3.7.1 is best installed over a clean CD install. Installing over 1.3.6.5 may work but is unsupported. Your mileage may vary.

The guy who is the admin of the site is GSH, the BZ2 developer responsible for the patch. Again, see the virustotal results; the file is clean. Your antivirus is throwing a fit. Which one is it?

_________________
Image
The Battlezone Wiki needs your help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 13th, 2016, 7:37 am 
User avatar
Offline

Joined: July 6th, 2016, 3:38 am
Posts: 12
avira free

I actually sent a message to Nathan mates and we are still trying to figure it out

even if it is a false positive I would like to know why if possible and I always want to tell people ( in the most decent way ...not to be negative ) if their product is in any way not working the way it should

also about 4 months ago one of my computers got hit with crypto-wall 4.0 and totally killed a hard drive and some important stuff I hadn't had a chance to back up so im slightly jittery at ANY detection


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 13th, 2016, 8:30 am 
User avatar
Moderator
Offline

Joined: November 28th, 2010, 4:03 am
Posts: 1985
Location: Stafford, UK
Short of contacting Avira themselves it is probably going to be nearly impossible to identify the cause of the problem. Worry not - the patch is working as it should.

_________________
Image
The Battlezone Wiki needs your help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 14th, 2016, 4:12 am 
User avatar
Offline

Joined: July 6th, 2016, 3:38 am
Posts: 12
how do I use that second file you sent me?



I installed the patch seems to be ok ...probably false positive ...im gonna talk with avira about it

thanx for your help


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


PLEASE SUPPORT US BY MAKING A DONATION TO BZ2MAPS.US!

ALL DONATIONS WILL GO DIRECTLY TOWARD HOSTING AND SUPPORT COSTS OF BZ2MAPS.US ~ THANK YOU!

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Copyright © 2011 BZ2MAPS.US